سید علی مرتضوی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

  • رشته و گرایش: صنایع غذائی
  • محل تولد: شهرری
  • تاریخ تولد: 1316
  • دانشکده: کشاورزی
  • مرتبه علمی: استاد
  • صفحه خانگی: http://profsite.um.ac.ir/~morteza/

خلاصه : دکتر سید علی مرتضوی در سال 1316 در شهر ری در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشودند . پدر ایشان جزو معلمین آستان قدس حضرت عبدالعظیم بودند. دوره ابتدایی را در زادگاهشان و متوسطه را در تهران به تحصیل پرداختند . جهت ادامه تحصیلات به آلمان سفر کردند و لیسانس خود را در مهندسی کشاورزی ، فوق لیسانس را در صنایع لبنی و دکترا را نیز در میکروبیولوژی غذایی و میکروبیولوژی صنعتی به تحصیل پرداختند . سرانجام در سال 1351 به ایران بازگشتند . ابتدا در دانشکدده تغذیه و صنایع غذایی شهید بهشتی و پس از آن در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به کار شدند .
دکتر مرتضوی در سال 1366 به مدت یکسال جهت فرصت مطالعاتی به آمریکا سفر کردند . ایشان پس از طی درجه دانشیاری در سال 1374 به درجه استادی نائل شدند .
 تحصیلات رسمی و حرفه ای : دوره ابتدایی را در دبستان عظیمیه شهر ری و دوره متوسطه را در دبیرستان علمیه و پهلوی سابق تهران به اتمام رساندند و پس از آن جهت ادامه تحصیل به کشور آلمان سفر کردند و در دانشگاه هونهایم شهر اشتوتگارت مهندسی کشاورزی خود را دریافت کردند. ایشان فوق لیسانس خود را در زمینه صنایع لبنی و دوره دکترا را در زمینه میکروبیولوژی غذایی و میکروبیولوژی صنعتی کسب نمودند .
 مشاغل و سمت های مورد تصدی : پس از کسب مدرک دکترا از دانشگاه هونهایم آلمان به مدت 2 سال در همان دانشگاه در بخش صنایع غذایی مشغول بکار بودند و در مهر ماه سال 1351 به ایران بازگشتند و در دانشکده تغذیه و صنایع غذایی ایران که امروزه در دانشگاه شهید بهشتی تقسیم شده است ، به عنوان رئیس آزمایشگاه صنایع غذایی شروع بکار کردند . پس از آن با توجه به اعلام نیاز دانشکده تغذیه و دارو سازی دانشگاه فردوسی مشهد جهت جذب یک استاد در زمینه میکروبیولوژی و صنایع غذایی یک سال به صورت پروازی در دانشگاه فردوسی مشغول به همکاری شدند . سرانجام ایشان در اواخر سال 1353 از دانشکده تغذیه و صنایع ایران دانشگاه شهید بهشتی استعفا دادند و از سال 1354 در دانشگاه مشهداستخدام شدند .مدتی را بعنوان مدیر گروه تغذیه و دارو سازی و پس از آن مدتی را نیز در سمت معاونت دانشکده مشغول بکار بودند .
پس از انقلاب فرهنگی ریاست دانشکده دارو سازی و تغذیه را بر عهده گرفتند و پس از مدتی در واقع در سال های 1360 رشته تغذیه با صنایع غذایی ادغام و به دانشکده کشاورزی منتقل شدند و در آنجا به مدت 10 سال مدیر گروه صنایع غذایی بودند . در همین زمان بعنوان سرپرست حوزه پژوهشی دانشکده نیز فعالیت می کردند .
از سال 1363 تا 1366 ریاست سازمان پژوهش های علمی و صنعتی مرکز خراسان را بر عهده داشتند . پس از بازگشت از آمریکا در سال 1367 مجدد به عنوان مدیر گروه انتخاب شدند و 12 سال مدیریت خدمات پژوهشی دانشگاه را بر عهده داشتند . دکتر مرتضوی علاوه بر فعالیت های دانشگاهی با صنایع استان نیز همکاری داشتند . از سال 1354 به مدت 2 سال به عنوان مشاور در شرکت چین چین و پس از آن در بخش کمپوت و کنسرو و نان رضوی مجتمع صنایع غذایی آستان قدس مشغول به همکاری بودند . در شوراهای مختلف اجرایی استان از قبیل شورای لبنیات کشور و شوراهای مختلف مربوط به وزارت تحقیقات و علوم و فناوری از قبیل کمیته فنی صنایع غذایی وزارت جهاد کشاورزی نیز همکاری مستمر داشته اند .
عضو برد تخصصی رشته علوم و صنایع غذایی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز بوده اند . طرح ملی بهینه سازی زنجیره رب را هم مدیریت کردند .
 اساتید و مربیان : از جمله مربیان و اساتید دکتر سید علی مرتضوی می توان از آقای اعتمادی که معلم دبستان ایشان بوده اند ، پروفسور کریسفرسن ،که استاد راهنمای دوره دکترای ایشان بوده اند و ایشان معتقدند استقلال در فکر کردن و کار کردن و علاقه به کار را مدیون این استاد هستند، نام برد . ایشان خاطره ای را از این پروفسور شرح می دهند : « در دپارتمان مستخدمی فضول و خبر چین وجود داشت و صبح به صبح تمام اخبار را به پروفسور منتقل می کرد . روزی که خصوصی با هم صحبت می کردیم ایشان گفتند من بسیار خوشحال می شوم که از اخبار دپارتمان با خبر باشم اما بیشتر از هر چیزی از آن فردی که در رابطه با همکارش خبر چینی می کند متنفرم که این نشان می داد که ایشان چقدر برای صداقت و یک رنگی ارزش قائل هستند . »
 توصیه های دکتر سید علی مرتضوی : توصیه دکتر مرتضوی به دانشجویان : اگر ما فقط حسرت پیشرفت ها و دست آوردهای کشورهای دیگر را بخوریم جز حسرت خوردن چیزی نصیب ما نمی شود و مطمئن باشید تا زمانی که دست بر زانوهای خود نزنیم و یا علی نگوییم ، کشورمان در جاده ترقی و تعالی واقعی قرار نخواهد گرفت . ما خوشبختانه از پتانسیل علمی بسیار خوبی در کشورمان برخوردار هستیم و در دانشگاه های ما در تمام زمینه های علمی بهترین استانداردها در حال ارائه هستند و ما متاسفانه به دلیل عدم وجود سیستمی که از این اطلاعات استفاده کند ، همواره دچار مشکل هستیم .
از آقای نامجو تا زمانی که در بستر بیماری بود پرسیدند اگر بخواهیم کشور جایگاه خود را در جوامع بین المللی پیدا کند و به سطح بالایی برسیم چه باید بکنیم ، فرمودند هیچ راهی نیست به غیر از کار ، کار ، کار . آن چیزی که من فکر می کنم دانشجویان و جوانان عزیزمان هنوز به آن اعتقاد ندارند . به نظر من در این کشور بی کاری نیست و همیشه به دانشجویانم می گویم این که می گویند کار نیست واقعیت ندارد . ما افرادی را که تمایل به کار کردن داشته باشند نداریم و توقع پشت میز نشینی و بصورت فرهنگی غلط در ایران وجود دارد .
تا زمانیکه اینگونه باشد به جایی نخواهیم رسید . اگر جوانان ما فرهنگ کار را سرلوحه کار خود قرار دهند و مسئولین مملکت هم یک سیستم بهره وری را ایجاد کنند تا بتوانند از این نگاه استفاده کنند ، فکر می کنم بتوانیم در مدت کوتاهی فاصله ای را که ما از نظر صنعتی و علمی با کشورهای دیگر داریم از بین ببریم .
فکر نکنید با دو تا فرمول و دو تا کتاب به همه چیز رسیده اید ، این اول راه است . دانشمندی می گوید با اولین کتابی که خواندم تصور کردم خیلی چیز ها می دانم ، دومین کتاب را خواندم فهمیدم بعضی چیز ها را نمی دانم و کتاب دهم را که خواندم دیدم هیچی نمی دانم . پس بنابراین سعی کنیم خیلی زود به خودمان غره نشویم و سعی کنیم اصول اخلاقی ، اسلامی ، انسانی و احترام سلسله مراتبی را نسبت به بزرگان چه در خانه و خانواده و چه در دانشگاه به اساتید و مربیان خود ، که امروزه کمرنگ شده است، رعایت کنیم. چه بسا در آینده و گذر زمان، جایگاه خودمان را نیز به آنجا خواهد رساند و به گونه ای نشود که آیندگان هم با ما به همین صورت برخورد کنند .

خواندن 1641 دفعه
  • رسانه
  • گالری تصاویر
  • ارسال خاطره
  • دانلود فایل پیوست

فیلم زیر بخش کوتاهی از مستند سید علی مرتضوی می باشد برای دیدن نسخه کامل مستند به بخش دریافت فایل پیوست مراجعه نمایید .


{gallery}70{/gallery}

ارسال خاطره

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.