IMG_20230107_114726_714.jpg

دکتر مسعود فرنود، محققی سخت کوش

دکتر مسعود فرنود استاد برجسته تاریخ ایران در دانشگاه فردوسی مشهد، متولد سال ۱۳۱۹ و اصالتا از اهالی اسفراین بود. وی از دانشجویان کارشناسی تاریخ در دهه ۴۰ و از همکلاسی های دکتر علی اصغر مصدق رشتی در دانشگاه مشهد بود که برای ادامه تحصیل راهی فرانسه شد و تحصیلاتش را در مقطع دکتری در دانشگاه سوربن فرانسه ادامه داد. او پس از بازگشت به ایران، به عنوان متخصص تاریخ قاجار و روش تحقیق در تاریخ، حدود سی سال در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به تدریس و تربیت دانشجویان تاریخ شد.
دکتر فرنود از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۲ مدیریت گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد را بر عهده داشت و پس از بازنشستگی در سال ۱۳۸۱، در منزل به تحقیق و پژوهش ادامه داد.
او در هفتادوپنجمین سال زندگی همراه با سخت کوشی خود، در ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۴ چشم از جهان فروبست.