Awesome Image

برخوان تاریخ و فرزانگی

4: پاسداشت شانزدهمین سالروز درگذشت دکتر محمدتقی عدالتی شعرباف

چهارمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان تاریخ و فرزانگی» مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

چهارمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان تاریخ و فرزانگی» از سوى مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری آسمان‌نمای دانشگاه فردوسی مشهد و به مناسبت شانزدهمین سالروز درگذشت زنده‌یاد محمدتقی عدالتی شعرباف، استاد برجستۀ دانشکدۀ علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در آغاز اين نشست آقای محمدمهدی مطیعی، مسئول رصدخانه دانشگاه فردوسى مشهد سرگذشتی از زندگی دکتر عدالتی، نکاتی دربارۀ سجایای اخلاقی ایشان ارائه و نیز کارنامه علمی ایشان را معرفى كرد.
در ادامه دکتر علیرضا آقایی، رئیس انجمن نجوم ایران و آقای مجید عتیقی، دبیر دبیرخانه راهبری کشوری درس فیزیک آموزش و پرورش، به ايراد سخن پرداختند.
در آغاز دکتر آقایی ضمن سپاسگزاری و ابراز خرسندی از حضور در برنامه‌ای برای پاسداشت دکتر عدالتی به ایراد خاطراتی از دکتر عدالتی در وصف بزرگ‌منشی ایشان پرداخت و اظهار داشت که ایشان مصداق واقعی انسانی بود که به جای ماهی دادن، ماهی‌گیری می‌آموخت و از فراهم کردن هیچ‌گونه تمهیداتی هرچند سخت در زمینۀ پژوهشی برای دانشجو فروگذار نمی‌کرد.
در بخش دوم این نشست مجازی آقای عتیقی به ایراد سخنرانی پرداخت و نکات ارزنده‌ای دربارۀ زندگی علمی و خلق و خوی نیک دکتر عدالتی به دست داد.
آقای عتیقی گفت بها دادن و ایمان داشتن به دانشجو سرلوحۀ زندگی کاری‌اش بود و هنگامی که لب به انتقاد می‌گشود چنان فروتنانه انتقاد می‌کرد که کوچک‌ترین لطمه‌ای به عزت نفس دانشجو یا فرد مورد انتقاد وارد نمی‌شد.
وی افزود ایشان مصداق واقعی حمایت بدون چشم‌داشت بود.
از نکات مهمی که در زمینۀ علمی دربارۀ ایشان فرمود این که ما استقلال در رؤیت هلال ماه را در ایران عزیز مدیون ایشان هستیم.
همچنین خاطرنشان کرد دکتر عدالتی پایه‌گذار تقویم نوین ایران است.
در پایان آقای مطیعی ضمن سپاسگزاری از مهمانان برنامه در تکمیل سخنان ایشان افزود دکتر عدالتی در ایجاد انگیزه به دانشجویان و دانش‌آموزان بی‌نظیر بود چنان که اگر بگوییم بهترین منجمان امروز ایران به تشویق و ایجاد انگیزۀ دکتر عدالتی نجوم را دریافتند و به سمت آن کشیده شده‌اند اغراق نکرده‌ایم.
در پايان اين نشست مجازى، رصد سيارات مشترى و زحل نيز به همت رصدخانه دانشگاه انجام شد و از طريق اپليكيشن اينستاگرام به نمايش در آمد.