6: پاسداشت بیست و پنجمین سالروز درگذشت پروفسور محمدتقی فاطمی

ششمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان تاریخ و فرزانگی» مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

ششمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان تاریخ و فرزانگی» از سوى مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد به مناسبت بیست و پنجمین سالروز درگذشت زنده‌یاد پروفسور محمدتقی فاطمی استاد بزرگ گروه ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد و پدر علوم ریاضی نوين ایران سه‌شنبه‌شب ۱۸ آذرماه ۹۹ برگزار شد.
در آغاز اين نشست و پس از خوشامدگويى آقای جواد راشکی، دبیر نشست به مهمانان برنامه، در بخش نخست دکتر محمد صال مصلحیان، استاد گروه ریاضی محض دانشگاه فردوسی مشهد از شاگردپروری و مقام آن استاد فرزانه سخن گفت.
ایشان با ذکر خاطراتی از پروفسور فاطمی، آرامش و نظم ایشان را مثال‌زدنی توصیف کرد و افزود ایشان زمانی در سخنرانی خود عنوان کردند که بسیاری از بزرگان ریاضی یا شاگرد من بوده‌اند یا شاگرد شاگردان من.
ایشان تأکید کرد: جدیت و نظم ویژگی‌هایی است که ما باید از پروفسور فاطمی بياموزيم.
در بخش دوم این نشست آقای راشکی، دبیر نشست بخش‌هایی از نوشتۀ دکتر اسدالله نیکنام، استاد پیشکسوت دانشکدۀ علوم ریاضی را که به مناسبت بیست و پنجمین سالروز درگذشت پرفسور فاطمی نوشته بودند، قرائت کرد.
در این نوشته که متن کامل آن در کانال تلگرامی مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه به اشتراک گذاشته شده است دکتر نیکنام تأکید داشتند که هنوز هیچ جایگزینی برای ایشان نداریم.
در بخش سوم نشست جناب آقای محمّدجواد جوامع، مدرس پیشکسوت ریاضی مراکز تربیت معلم مشهد که روزگاری شاگرد پروفسور فاطمى بوده‌ است، به سخنرانی پرداخت و نکات ارزنده‌ای دربارۀ زندگی علمی و روحیۀ پرتلاش ایشان ارائه داد.
آقای جوامع ضمن تأکید و تأیید سخنان دکتر صال مصلحیان گفت: پروفسور فاطمی با ظاهری آراسته و آرام و با نظمی مثال‌زدنی الگویی بود که ما الان نظیرش را کم داریم.
ایشان هم‌چنین افزود امروز الگوی معلمی در تربیت شاگردان دچار آسیب جدی شده است و شاگردان با الگوهايى ناقص و شکسته روبه‌رو هستند.
آقای جوامع اظهار داشت: پروفسور فاطمى به تدریس اعتقاد قلبی داشت و همین اعتقاد به کار بود که در دل و جان شاگردانش نفوذ می‌کرد.
ایشان تأکید کرد: نفوذ شخصیت ایشان در خود من تا به حدی است که در طول ۴۵ سال معلمی در کلاسی نبوده است که من خاطره‌ای از ایشان نگویم.
در بخش پایانی نشست آقای محمود فاطمی از بستگان پرفسور فاطمی به بُعد دینداری شخصیت ایشان پرداخت و از برگزارکنندگان نشست سپاسگزاری کرد.