11: پاسداشت بیستمین سالروز درگذشت استاد زنده‌یاد دکتر کاظم مدیرشانه‌چی

یازدهمین نشست از سلسله نشست‌های "بر خوان تاریخ و فرزانگی"مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

یازدهمین نشست از سلسله نشست‌های "بر خوان تاریخ و فرزانگی" از سوى مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد به مناسبت بیستمین سالروز درگذشت استاد زنده‌یاد دکتر کاظم مدیرشانه‌چی چهارشنبه‌شب ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱برگزار شد.
در آغاز اين نشست دکتر سلمان ساکت، دبیر نشست، ضمن خوش آمدگويى به مهمانان برنامه، به شرح زندگی‌ و کارنامه علمی و پژوهشى و منش آن استاد زنده‌ياد پرداخت.
در بخش دوم، دکتر عباسعلی سلطانی، دانشیار دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد به بعد شخصیتی و ویژگی‌های فردی زنده‌ياد استاد مدیرشانه‌چی اشاره كرد و گفت: ایشان بسیار اندیشه‌ور و سخت‌کوش بود. دکتر سلطانی به بی‌چشم‌داشت بودن، فروتنی و ساده‌زیستی ایشان اشاره کرد و افزود: ساده‌زیستی ایشان چنان بارز بود که برای تمامی کسانی که با او حشر و نشر داشتند، سرمشق و الگو بود.
دکتر سلطانی همچنین گفت: استاد مدیر شانه‌چی به ویژ‌ه به تکریم تمامی مذاهب اسلامی تاکید داشت و در ادامه گفت: استاد مدیرشانه‌چی همیشه توصیه می‌کرد که تا می‌توانیم باید از دانشمندان دیگر مذاهب و فرق و نحل بهره ببریم.
در بخش سوم نشست، استاد ناجی نصرآبادی، پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های آستان قدس به سخنرانی پرداخت و درباره بعد کتابشناسی و نسخه پژوهی وی سخن گفت. به گفته ناجی، تفکیک نسخه‌های نفیس آستان قدس از دیگر نسخه‌ها، عکس‌برداری از نسخه‌ها، آموزش نسخه‌شناسی، تعیین ملاک برای تشخیص نسخه‌های نفیس از دیگر نسخ از مهم‌ترین خدمات ایشان به کتابخانه آستان قدس رضوی است.
در پايان دكتر محسن مدیرشانه‌چی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی و فرزند استاد به بیان شیوه‌هاى رفتاری و سلوك تربیتی استاد مدیرشانه‌چی پرداخت و برخی از اصول تربیتی ایشان را برشمرد. از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که فرزند ایشان اشاره کرد، توجه به اغتنام فرصت و وقت گذاشتن برای ‌دیگران بود. فرزند استاد در ادامه به خط خوش استاد اشاره کرد و گفت ایشان خط را از حکیم الهی قمشه‌ای آموخته‌ بودند. دکتر محسن شانه‌چی در پایان افزود: پدر در حوزه معرفی مفاخر و مشاهیر خراسان و خراسان‌شناسی نیز پژوهش‌هایی انجام داده است که شاید تا کنون چندان دیده نشده باشد.