Awesome Image

ساخت فیلم مستند

مستند چشمه روشن

مستند «چشمۀ روشن» (روایتی کوتاه از زندگی و آثار دکتر غلامحسین یوسفی) روز چهارشنبه 1400/11/06 برای نخستین بار اکران شد.

مستند «چشمۀ روشن» (روایتی کوتاه از زندگی و آثار دکتر غلامحسین یوسفی) روز چهارشنبه 1400/11/06 با حضور کارگردان، آقای حامد پویان و سخنرانی دکتر محمدجعفر یاحقی، استاد پیشکسوت دانشگاه فردوسی مشهد اکران شد.
این مستند در صدا و سیمای خراسان رضوی و با همکاری چند نهاد فرهنگی از جمله سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری و مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد تهیه شده است.
در آغاز این مراسم دکتر سلمان ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه ضمن خوشامدگویی به مهمانان به ذکر ویژگی‌های اخلاقی استاد زنده‌یاد دکتر غلامحسین یوسفی و جامع‌الاطراف بودن ایشان اشاره کرد و پس از آن مهمانان را به دیدن مستند دعوت کرد.
پس از اکران مستند آقای حامد پویان، کارگردان اثر نکاتی دربارۀ چگونگی و چرایی ساخت این مستند بیان کرد. آقای پویان گفت: ما در عالم مستندسازی نباید تحت تأثیر سوژه‌ قرار بگیریم اما در ساخت مستند استاد یوسفی باید اعتراف کنم که به هیچ روی ممکن نبود که تحت تأثیر سوژه‌ قرار نگرفت. ایشان ویژگی‌هایی داشتند که هر کسی را تحت تأثیر قرار می‌دادند.
در بخش بعدی دکتر محمدجعفر یاحقی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد که روزگاری در کسوت شاگردی محضر استاد زنده‌یاد دکتر غلامحسین یوسفی را درک کرده‌ بود به سخنرانی پرداخت و از سجایای اخلاقی و شخصیت ارزندۀ استاد یوسفی سخن گفت. ایشان اظهار داشت معلمی فقط این نیست که تنها به کلاس بروی بلکه هنر معلمی نشاندن بذر علم و معرفت در شاگردان است که استاد یوسفی از عهدۀ این کار خوب برآمده بودند. این استاد پیشکسوت دانشگاه فردوسی در ادامه از حساسیت و دقت دکتر یوسفی در چاپ آثارشان سخن گفت و همچنین به ویژگی انتقادپذیری ایشان اشاره کرد.
دکتر یاحقی تأکید کرد ایشان از لحظه‌ای که کتاب را به چاپخانه می‌آوردند تا لحظه‌ای که کتاب به دست مخاطب می‌رسید مراقب کتاب بودند و چندین و چند بار می‌خواندند. پس از چاپ هر اثر از انتقادهایی که بر آثارشان می‌شد بسیار استقبال می‌کردند و این ویژگی یکی از ممتازترین و کمیاب‌ترین خصلت‌هایی بود که در کمتر کسی دیده می‌شد و می‌شود. ایشان در پایان به نقش و تأثیر دکتر یوسفی بر زندگی و شخصیت خود اشاره کرد و گفت: من بسیار سعی کرده‌ام حسی را که از استاد یوسفی گرفته‌ام به نسل بعد منتقل کنم.
پس از ایشان دکتر پورخالقی چترودی به ذکر خاطراتی از دکتر یوسفی پرداخت و ایشان نیز به ویژگی انتقادپذیری و دقت نظر ایشان در چاپ آثارشان تأکید کرد.
در پایان این مراسم هدیه و لوح یادبود از جانب مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد به دست‌اندرکاران فیلم اهدا شد.