استاد کاظم مدیر شانه چی، از علمای بزرگ عرصه فقه و حدیث و از مفاخر برجسته دانشگاه فردوسی مشهد است، که در سال 1304 در مشهد متولد شد. وی در سال 1337 همکاری خود را با دانشکده معقول و منقول (الهیات و معارف اسلامی) دانشگاه فردوسی مشهد که در آن زمان دانشگاه مشهد نامیده می شد، آغاز کرد و در سال 1347 به سمت استادی در این دانشکده نائل شد.
مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه به مناسبت 23 اردیبهشت ماه، سالروز درگذشت این استاد بزرگ و با هدف آشنایی خانواده بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد با مفاخر و نامداران این دانشگاه گفتگویی با دکتر سیدکاظم طباطبائی پور، استاد رشته علوم قرآن وحدیث که سال ها به عنوان دانشجو، دوست و همکار استاد مدیرشانه چی همراه وی بوده، انجام داده است.
دکتر طباطبائی پور در این گفتگو در خصوص ویژگی های شخصیتی استاد مدیر شانه چی گفت: ایشان از موسسان دانشکده الهیات و معارف اسلامی هستند که در جذب بسیاری از استادان برجسته دیگر نقش اساسی داشته اند.
دکتر طباطبائی پور یکی از ویژگیهای برجسته استاد مدیرشانه چی را علاقه وافر به کتاب دانست و اظهار کرد: ایشان سال ها به عنوان سرپرست و رئیس کتابخانه دانشکده، در تهیه و توزیع کتاب تلاش و جدیت داشته اند و اهتمام ایشان با اهدای کتابخانه شخصی به کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد به خوبی مشخص است.
استاد رشته علوم قرآن و حدیث در خصوص کتابخانه اهدایی استاد مدیرشانه چی خاطرنشان کرد: کتابخانه تخصصی ایشان شامل بیش از 7 هزار جلد کتاب در زمینه علم حدیث، فقه و تاریخ اسلام، 1600 نسخه خطی و چاپ سنگی و 200 جلد پایان نامه ای است که خود وظیفه راهنمایی آنها را به عهده داشته اند و در سال 83 و بنا به وصیت ایشان به کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد اهدا شده و هم اکنون نیز در بخش ویژه مجموعه های اهدایی در کتابخانه مرکزی دانشگاه نگهداری می شود.
وی با اشاره به شخصیت آرام و متواضع استاد یادآور شد: روش استاد مدیرشانه چی با توجه به مشکلات جهان اسلام، همواره بر تقریب مذاهب مسلمانان و جلوگیری از تفرقه بوده و این مهم در مباحث کلاس درس و رفتار اجتماعی ایشان نیر مشخص بوده است.
دکتر طباطبائی پور با اشاره به افتخارت ایشان ادامه داد: استاد کاظم مدیر شانهچی در سال 1372 به عنوان استاد نمونه کشوری و در سال 1380 به عنوان چهره ماندگار در حوزه فقه و علم حدیث معرفی شدند.
وی در خصوص روحیه پژوهشی استاد اضافه کرد: ایشان در طی دوران تدریس، به تحقیق و تتبع درباره منابع احادیث و کتب معتبر روایی شیعی و سنی دست زد و آثار فاخر و ارزشمندی را در این زمینه پدید آورد و در جوانی از روحانیونی همچون شیخ آقا بزرگ تهرانی، آیتالله فقیه سبزواری و آیتالله مهدی الهی قمشهای، اجازه اجتهاد دریافت کرد و خود بعد از آن به تربیت طلاب علوم دینی پرداخت.
مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد کاظم مدیرشانه چی، برخی از عکس های قدیمی استاد و نمونه ای از اجازه اجتهاد وی را در اختیار علاقه مندان قرار می دهد.