1111.png

کتاب خاطرات دکتر رحمت‌الله فتاحی استاد برجستۀ دانشکدۀ علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان «زندگی با هفتخوان‌اش شیرین است»، منتشر شد.

کتاب «زندگی با هفتخوان‌اش شیرین است» شامل «حکایت‌های کوتاه از تلخ و شیرین یک زندگی» در هفت فصل، شامل هفت دوره از زندگی نویسنده (از تولد تا پس از بازنشستگی) است. نویسنده با ظرافت، زندگی خود را به هفت دوره تقسیم کرده و هر دوره را عنوانِ فصلی از کتاب قرار داده است. عنوان اصلی کتاب نیز تعریضی بر همین هفت دورۀ زندگی اوست. کتاب شامل دو پیشگفتار، یک مقدمه، هفت فصل و یک پیوست است. پیگفتارِ نخست با عنوان «بر شانۀ غول‌ها»، به قلم همسر نویسنده، خانم دکتر مهری پریرخ است که در آن بهره‌هایی را که از خواندن کتاب نصیب خوانندگان می‌شود، به بهترین وجه شرح داده شده است. پیشگفتار دوم با عنوان «چرا سرگذشت نامۀ خودم؟» از آنِ نویسندۀ کتاب است که در آن به بیان هدف و فلسفۀ نگارش کتاب پرداخته و در خلال آن دیگرآثاری را که توسط دیگران دربارۀ زندگی و شرح خدمات علمی و حرفه‌ای او نوشته شده، معرفی کرده است. «خانوادۀ من در یک قاب» در حکم مقدمۀ کتاب است که نویسنده در آن پیش از گزارش روایت زندگی خود، به معرفی مختصر اعضای خانواده و موقعیت و جایگاه خانوادگی خویش پرداخته است. پس از آن نویسنده، سرگذشت خود را در هفت فصل (دوره) شرح د اده است. او هر دوره از زندگی خود را به صورت اپیزودهایی مستقل با قلمی شیوا و خواندنی قلمی کرده است. هر فصل (دوره) از کتاب متشکل از چندین داستان کوتاه از زندگی اوست؛ داستان‌های کوتاه واقعی که عنوان‌های آنها خالی از ظرافت‌های ادبی نیست و اغلب بسیار جذاب است و خواننده از مطالعۀ آن محظوظ می‌گردد. پیوست کتاب نیز به صورتِ عکس و تصویر، مراحل و دوره‌های مختلف زندگی او را به نمایش گذاشته است. رهیافت مطالعۀ این کتاب، در کنار لذت بردن از سرگذشت‌های خواندنی، درس‌هایی دربارۀ زندگی شخصی و آموختن از تجربیات زندگی حرفه‌ای و اجتماعی یک استاد برجستۀ از دانشگاه فردوسی مشهد خواهد بود. در این زمینه می‌توان با نویسندۀ پیشگفتار نخست کتاب همنوا شد و گفت: «این اثر گنجینۀ باارزشی برای آگاهی، شناخت و انتخاب روش زندگی است.»

site1.jpg

site2.jpg