Awesome Image

برخوان تاریخ و فرزانگی

2: پاسداشت هجدهمین سالروز درگذشت دکتر جواد حدیدی

دومين نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان تاریخ و فرزانگی» مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

دومين نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان تاریخ و فرزانگی» از سوى مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری خردسرای فردوسی و به مناسبت هجدمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد دکتر جواد حدیدی، استاد گروه زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در آغاز اين نشست دكتر سلمان ساكت، رئيس مركز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسى مشهد سرگذشت كوتاهى از دكتر حديدى ارائه داد و مهم ترين آثار او را معرفى كرد.
در ادامه دکتر نصرالله پورجوادی، عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و دکتر محمدجعفر یاحقی، مدیر مؤسسۀ خردسرای فردوسی و عضو پیشکسوت گروه زبان و ادبيات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد به سخنرانی پرداختند.
دکتر پورجوادی درباره منش و شخصیت و دانش دکتر حدیدی نكته‌هاى ارزنده‌اى گفت و اظهار داشت که اگر من می‌خواستم کتابی دربارۀ یکی از اشخاص تأثیرگذار و بزرگ در زندگى خود بنویسم حتماً دربارۀ دکتر حدیدی می‌نوشتم.
او گفت که دکتر حدیدی یکی از جدی‌ترین و احترام‌برانگیزترین افرادی بود که من در زندگی‌ دیده‌ام.
دکتر پورجوادی همچنين دربارۀ عشق و علاقۀ دکتر حدیدی به کار سخن گفت و افزود که دکتر حدیدی همیشه غمی در نهانخانۀ دلش داشت که آن را نیز با کار تسکین می‌داد و در واقع کار را درمان درد خود یافته بود.
در بخش دوم اين نشست مجازى دكتر محمدجعفر ياحقى به ايراد سخن پرداخت و ضمن سپاسگزاری از دکتر پورجوادی، در تکمیل سخنان ایشان گفت: دکتر حدیدی با رویکرد دینی و ادبی به متون می‌نگریست و همیشه در پی ایجاد انگیزۀ پژوهش در دانشجویان بود به طوری که می‌توانم بگویم یکی از انگیزه‌های من برای کار در حوزۀ ادبیات معاصر کلاس‌های درس دکتر حدیدی بود. ایشان در واقع با نمایاندن ریشه‌های پیوند ادبیات معاصر ايران و ادبیات فرانسه سررشتۀ ادبیات معاصر را به دست من داد و مرا به اين حوزه علاقه‌مند کرد.
دکتر یاحقی در پایان اظهار داشت: دانشگاه فردوسی مشهد و گروه زبان و ادبيات فرانسه مدیون دکتر حدیدی است چرا که او در بالندگى و سرفرازى گروه فرانسه دانشگاه مشهد نقش بسزايى داشت.