7: پاسداشت هشتمین سالروز درگذشت دکتر رضا انزابی‌نژاد

هفتمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان تاریخ و فرزانگی» مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

هفتمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان تاریخ و فرزانگی» از سوى مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد به مناسبت هشتمین سالروز درگذشت استاد زنده‌یاد دکتر رضا انزابی‌نژاد استاد بزرگ گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد جمعه‌شب ۸ اسفندماه 13۹۹ برگزار شد.
در آغاز اين نشست دکتر سلمان ساکت، دبیر نشست به مهمانان برنامه خوش‌آمد گفت و به زندگی‌نامه، کارنامه علمی، تحصیلی و دانشگاهی آن استاد زنده‌ياد پرداخت و گفت: با حضور دکتر انزابی‌نژاد خون تازه‌ای در رگ‌های گروه زبان و ادبیات فارسی مشهد جریان گرفت و ایشان فصل درخشانی از تربیت دانشجو را با حضورشان رقم زدند.
در بخش دوم این نشست، دکتر محمدرضا راشد محصل، استاد پیشکسوت زبان و ادبیات فارسی و دوست دیرینۀ دکتر انزابی‌نژاد سخن راند و گفت: دکتر انزابی‌نژاد معلم و مدرّسی آگاه بود و در زبان و ادب عربی و ترجمه از آن زبان از سرآمدان روزگار بود. وی افزود: افتخار من این است که هم‌دوره، هم‌کلاس، هم‌اتاق و همکار ایشان بودم.
دکتر راشد محصل اظهار داشت: من فروتنی عالمانه و اخلاق دکتر انزابی‌نژاد را می‌ستایم.
در بخش سوم نشست دکتر چنگیز مولایی، استاد دانشگاه تبریز و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسى به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: دکتر انزابی‌نژاد سراپا فضل بود و هنر.
ذوق و علاقه، هوش و حافظه، پشتکار، استنباط و فهم متن، خوش‌فکری و سرعت اندیشه به شخصیت علمی ایشان جنبۀ ممتازی می‌داد. دکتر مولایی یادآور شد: استاد قلمی زیبا، عفیف، متین و سبکی ویژه داشت.
در بخش بعدى نشست دکتر حامد خاتمی‌پور، عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور کاشمر به بُعد دیگری از شخصیت ایشان پرداخت و گفت: دکتر انزابی‌نژاد ادبیت و عربیت را توأمان داشت. وی هم‌چنین از ظاهر آراسته دکتر انزابی‌نژاد یاد کرد و افزود: دکتر انزابی‌نژاد فردی خوش‌پوش و خوش‌لباس بود و در چهره‌اش جبروت و جدیتی بود که دانشجویان را مجذوب خود می‌کرد.
دکتر خاتمی‌پور تأکید کرد که دکتر انزابی‌نژاد در میدان تدریس آیتی بود و ذاتاً معلم بود.
وی افزود استاد صدایی بهنجار و دلنشین داشت و می‌توان گفت مجموعۀ مراد را یکجا جمع داشت.
دکتر خاتمی‌پور در پایان اظهار داشت که: دکتر انزابی‌نژاد معلمی عاشق و عاشق معلمی بود و در میدان پژوهش آبروی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد بود.
در پايان دكتر نيما انزابى‌نژاد، فرزند استاد، به ذكر خاطراتى از پدر پرداخت و «بخشيدن و گذشتن» را از ويژگي‌هاى بارز ايشان دانست.