Awesome Image

نکوداشت دکتر سعید مرتضوی

نکوداشت دکتر سعید مرتضوی

آیین نکوداشت دکتر مرتضوی، استاد پیشکسوت گروه مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد با حضور استادان و پیشکسوتان رشتۀ مدیریت و با استقبال كم نظير دانشجویان روز سه شنبه، 7 آذرماه 1396 در تالار فارابی دانشکدۀ علوم اداری و اقتصادی برگزار شد.
دکتر جوان‌جعفری، رئیس دانشکدۀ علوم اداری و اقتصادی در این مراسم با تقدیر از مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه و بنیاد نخبگان استان برای برگزاری مراسم نکوداشت این استاد، دکتر مرتضوی را شخصیتی ظریف و نکته‌بین دانست و گفت: مناعت طبع و عزت نفس ایشان در دانشکده زبانزد است.
وی ایشان را روشنفکری صاحب‌نظر معرفی کرد که در عین حفظ استقلال همیشه علم و امید را در کنار هم داشتند و ادامه داد: پیگیری برای حل مشکلات دانشکده و دانشگاه، اقتدار و توان علمی، تواضع و فروتنی از جمله خصوصیات شخصی ایشان بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین صالحی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز دکتر مرتضوی را پرورش‌یافتۀ مکتب امامت و ولایت دانست و اظهار کرد: قوام شخصیتی و تعادل روحی، تعبد و دینداری، هوشمندی اجتماعی و اعتقاد به باورهای دینی از جمله خصوصیات ذاتی دکتر مرتضوی است.
دکتر رحیم‌نیا، مدیر گروه مدیریت دانشکدۀ علوم اداری و اقتصادی با اشاره به همزمانی بازنشستگی دکتر مرتضوی و دکتر ناظمی در سال 1395، از این دو استاد به عنوان دو یار و همراه در دانشگاه نام برد.
وی هدف از برگزاری این مراسم را الگوسازی برای نسل جوان دانست و یادآور شد: مسئولیت‌پذیری، حق‌شناسی، استقلال رأی و خلاقیت از جمله ویژگی‌های رفتاری دکتر مرتضوی است.
در ادامه دکتر احمدی‌زاده، رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی نیز با اشاره به اینکه کشور ایران تاریخی غنی دارد، گفت: ما باید هویت ایرانی را پاس بداریم و بدين منظور باید جوانان ما نیز بتوانند هویت‌ساز نسل آینده باشند که برگزاری چنین نکوداشت‌هایی در هویت‌سازی نسل جوان بسیار موثر است.
وی همچنین به اخلاق‌مداری و مناعت طبع استاد اشاره کرد و یادآور شد: بنیاد ملی نخبگان علاقه دارد که در کارگروه‌های توانمندسازی بنیاد نخبگان از حضور اساتید پیشکسوت استفاده کند.
دکتر ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه، با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد کهکشانی از ستارگان درخشان و پرفروغ در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی است، اظهار کرد: دکتر یوسفی، دکتر شریعتی، دکتر فاطمی، دکتر آشتیانی، استاد مدیرشانه چی و استاد واعظ‌زاده از جمله آنها می باشند.
وی با اشاره به فعالیت مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه در دورۀ جدید، نکوداشت استاد قهرمان و دکتر خواجویان را از نمونه‌های این فعالیت‌ها دانست و یادآور شد: همکاری بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی و مرکز مفاخر دانشگاه در راستای تکریم و بزرگداشت استادان تأثیرگذار، منتهی به برگزاری نكوداشت برای دکتر زنجانی‌زاده و بزرگداشت امروز به نام دکتر مرتضوی شده است.
رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه اعتدال، میانه‌روی، حق‌گویی، ژرف‌اندیشی، فروتنی، ادب و حرمت‌گزاری را تنها گوشه‌ای از ویژگی‌ها و صفات اخلاقی ایشان معرفی کرد و اضافه کرد: بی‌تردید این خصوصیات اخلاقی برای همۀ ما می‌تواند الگو و سرمشقی ارزنده باشد.
در ادامه دکتر امیری، دانشیار گروه مدیریت دانشگاه تهران با بیان اینکه یکی از مشکلات استادان جوان، آموزش ناصحیح آنان است، گفت: دکتر مرتضوی از جمله استادانی هستند که علم و ادب را در کنار هم دارند و مجموعه‌ای از فضایل در ایشان نهادینه شده است.
دکتر عابدجعفری، استادیار گروه مدیریت دانشگاه تهران و رئیس انجمن مطالعات رفتار سازمانی با اشاره به حضور دکتر مرتضوی در آموزش و پرورش و دانشگاه فردوسی مشهد، ایشان را اسوۀ رفتار خواند و یادآور شد: دکتر مرتضوی در رشتۀ مدیریت و خصوصاً رفتار سازمانی جزو صاحب‌نظران این رشته می‌باشند.
دکتر لگزیان، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه نیز با تشکر از نهادهای همکار برای برگزاری این مراسم، تجلیل از مقام معلم را تجلیل از علم دانست و یادآور شد: قرار گرفتن در جایگاه معلم وظیفه سنگینی در پي دارد که دکتر مرتضوی به حق این وظیفه را به درستی انجام داده‌اند.
در پایان این مراسم دکتر مرتضوی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: دانشگاه‌ها عنصر تعاد‌ل‌بخش جامعه هستند که مسئولیت آنها در جامعۀ امروز به مراتب سخت‌تر و اساسی‌تر است.
وی در خصوص اینکه استادان باید زمان بیشتری به دانشجویان اختصاص دهند، گفت: دانشگاه جایی است که باید صحت و دقت در اولويت باشد و به عنوان عنصر تعادل‌دهنده در جامعه شناخته شود.
رونمایی از کتابچه دکتر مرتضوی و اهدای هدایا پایان بخش مراسم بود.