دهمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی موزۀ دانشگاه فردوسی مشهد با موضوع «عصر پساکرونا و لزوم تحول نظامهای غذایی با تأکید بر حفظ میراث طبیعی» عصر سهشنبه ۱۱ شهریورماه ۱۳۹۹ در موزۀ دانشگاه برگزار شد.
در این نشست دکتر علیرضا کوچکی، استاد پیشکسوت دانشکدۀ کشاورزی دربارۀ ضرورت تحول نظامهاى غذایی برای ادامۀ حیات نوع بشر سخنرانی کرد و اطلاعات ارزشمندی در این راستا به دست داد.
دکتر کوچکی گفت: در عصر ما چیزی که مسلم است دستكارى بیرویه در طبیعت است که مشکلساز شده است.
وی اظهار داشت: وقوع بیماریهای خطرناک همهگیر در اثر تخریب منابع طبیعی اتفاق میافتد و هر چه به این امر ادامه دهیم این روند بیشتر و سریعتر اتفاق خواهد افتاد.
وى همچنین به این نکته اشاره کرد که کشاورزی صنعتی و نظامهای غذایی فعلی علیرغم موفقیتهایی که در جهت تولید حجم قابل توجهی از مواد غذایی داشته است، از جنبههای مختلف زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی موفق نبوده و دستاوردهای حاصل از آن به بهای تغییر اقلیم و گرمای زمین به دست آمده است.
این استاد برجستۀ دانشگاه فردوسى مشهد تأکید کرد با توجه به شرایط بحرانی فعلى كه جهان با چالش عظيم کرونا روبهروست، ایجاد تحول و دگرگونی در مدیریت زیستمحیطی و منابع طبیعی و در نتیجه تحکیم روابط متقابل بین اجزای طبیعت و محیط زیست بسیار ضروری مینماید.
در پایان این نشست دکتر کوچکی راهحل اصلی ما را برای تحکیم این روابط متقابل بین اجزای طبیعت، فرهنگسازی دانست.